Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی ابعاد مختلف حادثه سیل اخیر در مجلس، رفع مشکل قطع آب ۶۰۴ روستای لرستان، انتشار نتیجه بازرسی آژانس از تورقوز آباد تا ۳ ماه دیگر، قطعی برق ۲۵۳۲ روستا در جریان سیل اخیر از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه ۱۶ فروردین ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بررسی ابعاد مختلف حادثه سیل اخیر در مجلس، رفع مشکل قطع آب ۶۰۴ روستای لرستان، انتشار نتیجه بازرسی آژانس از تورقوز آباد تا ۳ ماه دیگر، قطعی برق ۲۵۳۲ روستا در جریان سیل اخیر از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه ۱۶ فروردین ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موکب‌های اربعین حسینی در خدمت سیل‌زدگان قرار می‌گیرد

«عبدالرضا رحمانی فضلی» با اشاره به این که با هماهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات، موکب‌های اربعین امام حسین (ع) به منظور امدادرسانی و رفع نیاز غذایی سیل‌زدگان در مناطق سیل‌زده مستقر می‌شوند، گفت: حادثه سیلاب اخیر در که بیشتر مناطق کشور را متأثر از خود کرده است، صحنه‌هایی بی‌بدیل از ایثار و فداکاری و کمک به همنوعان را به وجود آورده است که ریشه در باورهای اعتقادی و مذهبی مردم انقلابی ایران دارد و از همین جهت هماهنگ شده است تا موکب های اربعین حضرت سیدالشهدا (ع) با مسئولیت جناب آقای پلارک، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در تمامی مناطق سیل‌زده حضور فعال داشته باشند.

 

وزیر کشور از استانداران خواست تمامی مقدمات استقرار و تأمین مواد اولیه موکب ها را فراهم کنند و کمک‌های نقدی و اجناس مورد نیاز مردم همیشه در صحنه و غیور را از طریق مساجد و حسینیه‌ها و سایر مراکز مردمی برای این منظور ساماندهی کنند.

 

برق ۲۵۳۲ روستا در جریان سیل اخیر قطع شد/ وضعیت برق رسانی در همه استانهای آسیب دیده به غیر از لرستان عادی است

«رضا اردکانیان» شب گذشته (پنجشنبه 15 فروردین) در برنامه گفتگویو ویژه خبری شبکه دو سیما در تشریح آخرین اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده کشور گفت: «بر اثر آسیب های ناشی از سیل در دو هفته اخیر، برق حدود 2532 روستا قطع شد اما در حال حاضر وضعیت برق رسانی در همه استانهای آسیب دیده به غیر از لرستان در شرایط عادی قرار دارد.»

 

وزیر نیرو با بیان اینکه تا این لحظه فقط 97 روستا از نعمت برق بی بهره هستند دلیل آن هم عدم دسترسی به آنهاست، گفت: «برق بخشهایی از کشور هم به طور عمد قطع شده که خطری در اثر تماس سیل پدید نیاید. روی هم رفته این سطح از آمادگی برای برقراری برق استان های خسارت دیده در سطح جهان بی سابقه است.»

 

وی درباره قطعی آب مصرفی استان های آسیب دیده گفت: «در روند آسیب های ناشی از سیل،​ حدود 62 شهر و 2 هزار و 714 روستا دچار قطع آب شدند که از این تعداد آب حدود 2 هزار و 351 روستا وصل و 363 روستا هم در حال وصل است.»

 

اتهامی دیگر به دولت که مورد توجه رسانه های بیگانه قرار گرفت

در حالیکه کشور در شرایط سخت تحریم و محدودیت های اعمالی از سوی دشمنان قرار دارد، برخی از مسئولان با وارد کردن اتهاماتی به دولت تلاش دارند تا روزگار سخت کشور را سخت تر کنند.

 

در این میان، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اتهاماتی را به دولت وارد کرده که مورد توجه رسانه های بیگانه واقع شده است.

 

بنابراین گزارش،‌ «محمد جواد کریمی قدوسی»‌ نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت گفت: «زمانی که آقای ظریف گفت امریکا با یک بمب می‌تواند سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد، دقیقا همین را تشویق می‌کند. همچنانکه اکنون در حال مذاکرات موشکی با فرانسوی‌ها هستند.»

 

این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه و دیگر مقامات  کشور مذاکره با فرانسه بر سر برنامه موشکی جمهوری اسلامی را رد کرده‌اند.

 

جواد کریمی قدوسی در واکنش به تکذیب وزارت خارجه گفته است: «خود من به آقای ظریف گفتم نوار مذاکرات شما موجود است. گفت تمام اخبار شما درست است؛ اما ما مذاکره نمی‌کنیم بلکه گفت‌وگو می‌کنیم. حال ببینید دیگر؛ اختلاف من و آقای ظریف بر روی کلیدواژه‌ی مذاکره و گفت‌وگو شد.»

 

نتیجه بازرسی آژانس از تورقوز آباد ۳ ماه دیگر منتشر می شود

شهریور امسال «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل با نشان دادن یک عکس مدعی شد که ایران در محله تورقوزآباد تهران در حال انجام اقدامات لازم برای تولید سلاح اتمی است.

 

پس از آن رسانه های ایرانی با بازدید از این محل متوجه شدند که مکان مورد نظر نتانیاهو یک قالیشویی در اطراف تهران است.

 

اما حالا گفته شده که آژانس بین المللی انرژی اتمی از این مکان بازدید کرده و در حال آزمایش نمونه های آن است.

 

در همین رابطه، خبرگزاری رویترز گزارشی به نقل از سه منبع دیپلماتیک که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری دارند، منتشر کرد. در این گزارش به نقل از یکی از این منابع آمده است که بازرسان آژانس از محل مورد ادعای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که آن را یک «انبار اتمی» قلمداد کرده بود، بازدید کرده‌اند.

 

طبق ترجمه ایسنا، این منابع خواسته‌اند نامشان فاش نشود زیرا اجازه اظهارنظر علنی درباره این موضوع را ندارند و جزئیات بازرسی محرمانه است.

 

رویترز به نقل از یکی از این دیپلمات‌ها گزارش داده که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از محل مورد ادعای نتانیاهو، طی ماه گذشته بیش از یک بار بازدید داشته است. دیگر منابع دیپلماتیک مورد استناد در گزارش رویترز نیز با تأیید بازدید کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این محل، به زمان انجام این بازدید اشاره‌ای نکرده‌اند.

 

مشکل قطع آب ۶۰۴ روستای لرستان کاملا برطرف شده است

«میثم جعفرزاده» شب گذشته (پنجشنبه 15 فروردین) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره وضعیت استان لرستان گفت: «بر اثر وقوع سیلاب در استان لرستان 800 روستا دچار بحران آب شد که تاکنون مشکل قطع آب 604 روستا کاملا برطرف شده است و در نقاطی که به علت در دسترس نبودن راه و اعزام نیروهای عملیاتی برای تعمیر و برقراری آب شرب با تانکر و آب های بسته بندی مناطق را پایدار نگهداشته ایم.»

 

 مدیرکل مدیریت بحران وزارت نیرو با اشاره به اینکه برق 670 روستا هم قطع شده بود که در 573 روستا مشکل برطرف شده است، گفت: «در تلاشیم در کمترین زمان ممکن مشکل بقیه مناطق را برطرف کنیم. در غرب شهر پلدختر هم به علت نبود ایمنی کافی امکان برقراری برق نیست.»

 

بررسی ابعاد مختلف حادثه سیل اخیر/تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی

مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه هفته آینده (۱۸ تا ۲۰ فروردین) نشست علنی برگزار می کند. وکلای ملت یکشنبه 18 فروردین ابعاد مختلف حادثه سیل اخیر در چند استان کشور را با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرای کشور و نیرو بررسی می کنند.

 

بازدید وزیر کشور با چرخبال از مناطق سیلزده لرستان

«عبدالرضا رحمانی فضلی» صبح امروز (جمعه ۱۶ فروردین) به منظور حضور در مناطق سیلزده استان لرستان و نظارت مستقیم بر روند امدادرسانی در این مناطق و گفتگوی رو در رو با مردم سیلزده، وارد استان لرستان شد.

 

وزیر کشور به محض ورود به خرم آباد، با چرخبال عازم مناطق سیلزده شد تا پس از ارزیابی هوائی شرایط منطقه، نظارت میدانی بر روند امدادرسانی را دنبال کند./

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: سیل خسارت سیل سیل لرستان پلدختر کمک به سیل زدگان سیل زدگان امداد رسانی وضعیت بحرانی پلدختر بارندگی و سیلاب روز طبیعت سیاسی خبرگزاری شبستان اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۱۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ ۱۶ تا ۱۷ اردیبهشت در اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای که ایران میزبان آن در شهر اصفهان است، شرکت می‌کند. قرار است وی با مقامات مختلف دولتی از جمله محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفتگو کند. این دیدار اندکی پس از حمله پهپادی و موشکی ایران در ۱۳ آوریل به اسرائیل و پاسخ نظامی اسرائیل در ۱۹ آوریل انجام شد. کارخانه غنی سازی اورانیوم نطنز در حدود هفتاد مایلی شمال اصفهان قرار دارد.

به گزارش ایسنا، «موسسه واشنگتن» در گزارشی در این باره نوشت: اگرچه دستور کار و نکات گفت‌وگوی گروسی مشخص نیست، اما وی احتمالاً در راستای مأموریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، که تشویق به استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای و نظارت بر سیستم پادمانی است که ایران و سایر کشور‌های عضو آن را می‌پذیرند، رویکردی دیپلماتیک اتخاذ خواهد کرد. وی در سفر قبلی خود در مارس ۲۰۲۳ با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار کرد که با بیانیه‌ای سه بخشی در مورد همکاری در مورد مسائل پادمانی باقی مانده موافقت کردند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌گوید که تهران در اجرای تعهدات خود در آن توافق شکست خورد و تهران را متهم به عدم همکاری با آژانس بخصوص در زمینه عدم صدور روادید برای چندین بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌کند.

گروسی در مصاحبه‌ای که در ۲۳ آوریل با «دویچه وله» انجام داد، به بخش‌هایی از برنامه خود در صورت سفر به ایران اشاره کرده و تصریح کرد که «حمله به تأسیسات هسته‌ای ممنوع مطلق است». او همچنین این روند «بسیار نگران‌کننده» را که در آن ایران و سایر بازیگران «تهدید حمله به تأسیسات هسته‌ای یا حتی انداختن بمب هسته‌ای (در آغاز جنگ غزه از سوی مقام‌های اسرائیلی) را مطرح می‌کنند» رد کرد. او در این باره گفت: من معتقدم که این عادی‌سازی صحبت‌ها درباره سلاح‌های هسته‌ای - کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای، دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای - کاملاً تاسف‌آور است.

گروسی همچنین اظهاراتی محتاطانه، اما گویا درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران کرد. او نگرانی خود را درباره احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای به شکل مبهم تکرار کرده و گفت: در حالی که این کشور «هفته‌ها به جای ماه‌ها» تا غنی‌سازی اورانیوم کافی برای تولید یک بمب فاصله دارد، این بدان معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت، یک کلاهک هسته‌ای کاربردی به چیز‌های دیگر مستقل از تولید مواد شکافت پذیر هم نیاز دارد.

گروسی در پاسخ به این سوال که چرا اگر تهران بمب نمی‌خواهد اورانیوم را تا «سطح نظامی» غنی‌سازی می‌کند، اشاره کرد که انگیزه‌ها و اهداف دولت ایران در این سیاست «موضوع حدس و گمان است». وی ادامه داد: «البته در ایران خط عمومی این است که این مواد را برای مقاصد پزشکی یا غیر نظامی می‌خواهند. خیلی روشن نیست که چرا این مقدار، این سرعت و در آن سطح برای آن مورد نیاز است.»

گروسی همچنین از محدودیت‌هایی که ایران برای بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعمال کرده است انتقاد و خاطرنشان کرد که این موضع تنها گمانه‌زنی‌ها در مورد پیشرفت برنامه را افزایش می‌دهد. به گزارش جماران این سخنان گروسی درباره ممانعت ایران از صدور مجوز برای چندبازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی با روایت مقام‌های سازمان انرژی اتمی ایران در تناقض است.

محمد اسلامی روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) درباره همکاری با آژانس برای رفع لغو انتصاب تعدادی از بازرسان آژانس گفت: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم. ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند و بازدید آن‌ها در حال انجام است. استفاده از حق تعیین بازرسان از حقوق مسلم و طبیعی هر عضو آژانس است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایند‌های همکاری با آژانس این موضوع را مکرر اثبات کرده و آن‌ها هم به آن اذعان دارند.

از سوی دیگر، به گفته مقام‌های ایرانی بر اساس توافق جامع پادمانی، کشور‌های عضو حق دارند از پذیرش یک یا گروهی از بازرس‌ها که آن‌ها را فاقد صلاحیت تشخیص دهند، خودداری کنند یا ماموریت‌شان را کان لم یکن فرض و یا نیمه تمام بگذارند و اعمال این حق هیچ نیازی به حصول یا وجود شرایط خاصی ندارد و کشور‌ها در این امر به طور کامل اختیار دارند.

ایسنا در گزارشی تفصیلی در این باره می‌نویسد: بر اساس بند یک ماده ۹ توافقنامه جامع پادمانی، آژانس باید رضایت ایران را برای انتصاب بازرسان پیشنهادی خود دریافت کند. همچنین بر اساس بند ۲ ماده ۹، چنانچه ایران چه در زمان پیشنهاد بازرس یا هر زمان دیگری پس از انتخاب یک بازرس، با آن مخالف باشد، آژانس باید بازرس یا بازرسان دیگری را به دولت ایران پیشنهاد کند. بر اساس بند ۳ ماده ۹ اگر در اثر خودداری مکرر یک دولت از پذیرش بازرس یا بازرسان، اجرای بازرسی بر طبق موافقت‌نامه دچار وقفه شود، این مخالفت باید از طرف مدیرکل آژانس به شورای حکام ارجاع داده شود. بنا بر این، با توجه به متن صریح موافقت‌نامه جامع پادمانی، ایران می‌تواند بدون هرگونه توضیحی و در هر زمانی که بازرس یا بازرسانی را فاقد صلاحیت تشخیص داد، از پذیرش آن‌ها اجتناب کند و آژانس باید بازرس یا بازرسان دیگری را جایگزین کند. موافقت‌نامه شرطی را برای آن کشور قائل نشده و در عوض آژانس را موظف کرده است بازرسان دیگری را با رضایت طرف مقابل تعیین کند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در سایت آژانس، بخش پادمان برای انجام وظایف پادمانی خود در چارچوب‌های مختلف پادمانی از خدمات حدود ۴۰۰ بازرس از ۸۰ ملیت مختلف از کشور‌های عضو بهره می‌برد. به گفته مقامات سازمان انرژی اتمی از این تعداد حدود ۱۲۰ بازرس برای انجام بازرسی و راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب تعهدات پادمانی ذیل موافقت نامه جامع پادمانی ایران منصوب شده‌اند. یعنی چیزی حدود یک سوم کل تعداد بازرس‌های آژانس. محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، ۱۲ اردیبهشت در جمع خبرنگاران اعلام کرد که ۱۳۰ بازرس آژانس برای انجام نظارت‌های پادمانی در ایران منصوب شده‌اند. بنا بر گزارش‌های رسانه‌ای، پس از لغو انتصاب هشت بازرس از سوی ایران، ایران ۱۴ بازرس معرفی شده جدید از سوی آژانس را مورد پذیرش قرار داده است.

گروسی در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود ادعا کرده که به مقام‌های ایرانی گفته که افزایش فعالیت غنی‌سازی آن‌ها سوال‌های بسیاری را ایجاد می‌کند و این ابهام سودمند نخواهد بود. او همچنین با طرح این ادعا که آژانس «درجه لازم از دسترسی و دید به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را ندارد، گفته که شرایط فعلی علامت سوال‌های بسیاری را ایجاد می‌کند.»

گروسی همچنین در مصاحبه با دویچه وله بر «اختلاف‌های حل‌نشده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» با ایران تاکید کرده و باز هم از بازبودن پرونده ردیابی اورانیوم غنی شده در مکان‌های اعلام نشده در ایران تاکید کرده است. وی سپس بر نقش دیپلماتیک خود در حل این مسائل تاکید کرد: این موضوع محور گفت وگوی من بوده و همچنان در تلاشم تا این اختلاف‌ها را با ایران حل و فصل کنم.

بعید است که گروسی در جریان سفر خود به طور علنی درباره دستاورد‌های این سفر صحبت کند، اما نتیجه آن در نشست بعدی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در ۳ و ۷ ژوئن در وین مورد بحث قرار خواهد گرفت. در این نشست همچنین آخرین گزارش آن بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اجازه نظارت بر تأسیسات در ایران را یافته‌اند، بررسی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • وزارت کشور دور اول انتخابات مجلس تیمی را روانه مشهد کرد
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • چهار روز تا مرحله دوم انتخابات مجلس در خرم آباد
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • طرحی برای اخذ مالیات از دلالی‌های مخرب در بازارهای مختلف
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی
  • پاسخگویی به پرسش‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • رقابت چالشی کاندیداها در میدان مناظره‌ها